Over Mavro

Woningen, bedrijfspanden, vloeren, gevels, viaducten, bruggen, treinen… met de producten van Mavro International zijn ze in schone, duurzame handen. We produceren en leveren hoogwaardige producten op het gebied van anti graffiti, industriële reiniging en conservering. We zijn ambitieus en streven naar een duurzaam assortiment reinigers en coatings voor elk type ondergrond. Onbegrensd en tijdloos. Niet voor jaren, maar voor generaties.

Maarten Verduin

Directeur

INGEWIKKELD? NEE HOOR. VOOR ONS HEEL NORMAAL.

WE MAKE CHEMISTRY WORK

We hebben voor elk probleem een oplossing. Cliché? Klopt. En we maken het nog erger: voor ons is geen uitdaging te groot. Maar we menen het wel.

We draaien al even mee. En in al die jaren hebben we talloze formules, methodes en toepassingen voorbij zien komen. Met vaak de conclusie: dat kan beter. Of het product klopte niet of het werd verkeerd gebruikt. Best logisch, want iedere uitdaging vraagt nu eenmaal om een eigen aanpak.

Inhoud bewerken

De rijke historie van Mavro

Het begin van Mavro International

Twee ex-werknemers van Fosroc en HIM Chemie in Velsen-Noord, Michael Mavromatis en Guido Van der Borne, openen in Zaltbommel en Antwerpen de eerste vestigingen van Mavro International. We leveren bouwchemische producten, zoals vloersystemen, coatings en gietmortels. Vandaar onze naam: Materialen Voor Renovatie en Onderhoud.

1998

Milieu voorop

We verhuizen van Zaltbommel naar Den Bosch. Mavro werkt al vanaf de start met ecologisch verantwoorde producten. Sinds dit jaar zijn methyleenachtige producten voor graffitiverwijdering niet meer toegestaan. Daardoor worden er in de markt steeds vriendelijkere verwijderaars ontwikkeld. Precies in ons straatje.

2003

Andere koers

We verleggen onze focus van bouwchemische producten naar antigraffitisystemen, industriële reinigers en coatings. En we introduceren Nitocoat®. Een unieke protector die de kleur van verweerde ondergronden ophaalt en tegen vervuiling beschermt.

2007

Terug naar Zaltbommel

We groeien in Den Bosch uit ons jasje. De verhuizing naar Zaltbommel geeft lucht. We zorgen dat we in ons nieuwe pand ook over een laboratorium beschikken. Ons team werkt verder aan ontwikkeling en groei.

2010-2011

Nieuwe directie

Maarten Verduin volgt oprichter Michael Mavromatis op als directeur. Maarten werkt al jaren bij Mavro en heeft grote ambities. Samen met zijn team gaat hij voor innovatie, duurzaamheid en groei. De eigen productie neemt dit jaar sterk toe.

2012

Frisse uitstraling

Onze nieuwe huisstijl wordt gelanceerd. Klanten reageren enthousiast op onze vernieuwde presentatie.

2015

Nitorange en webshop

We verleggen de focus en gaan voor verdieping en uitbreiding van ons assortiment cleaners, removers, protectors en specialties. Onze R&D-specialisten hebben in ons laboratorium hard gewerkt en introduceren Nitorange. Deze nieuwe productlijn biedt maatwerk in kleur- en glansherstellende coatings. En ook onze nieuwe webshop gaat live: perfect om snel en eenvoudig bestellingen te plaatsen.

2016

Mavro Italy

Onze opdrachten komen vanuit de hele wereld. Een bijzondere mijlpaal is onze vestiging in Milaan: Mavro Italy SRL. Onze internationale ambities krijgen steeds meer vorm.

2017

Mavro Slovenia

Onder de directie van Rok Kajzer Vukša is Mavro International al jaren vanuit Slovenië succesvol op de Balkan. We werken samen met openbaarvervoersbedrijven, gemeenten en aannemers. De opening van onze vestiging in Ljubljana brengt klanten nog dichterbij.

2018

ISO 9001 gecertificeerd

We voldoen aan internationaal erkende normen voor kwaliteitsmanagement. Klanten kunnen erop vertrouwen dat Mavro consistente producten en diensten levert die voldoen aan hun verwachtingen.

2020

Bouwplannen

Als groeiend bedrijf – we exporteren naar 23 landen - zijn we toe aan ruimere huisvesting. We maken plannen, overleggen met gemeente en omgevingsdienst en verwerven een kavel op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel. De bouw begint: een productiehal, magazijn, laboratorium en kantoor. Alles onder één dak en volgens de laatste duurzaamheidseisen.

2021-2022

Nieuwbouw Zaltbommel

Mavro bestaat 25 jaar. Dat vieren we met de opening van ons fonkelnieuwe pand. Tegelijkertijd hebben we een nieuwe corporate identity. En we krijgen ook nog de FD Gazellen 2023 Award voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In Slovenië wordt een kantoor en magazijn geopend met de mogelijkheid bestellingen af te halen.

2023

Klaar voor de toekomst

We zijn helemaal gesetteld in ons nieuwe pand en slaan onze vleugels verder uit. Ons klantenbestand en ons team groeit. Onze producten gaan naar meer dan 30 landen, ook buiten Europa. We sturen op een hoogwaardig assortiment dat nog meer biobased en duurzaam is.

2024

Gewoon. In ons lab

Daarom besloten we het zelf te doen. Gewoon. In ons lab. Onze mensen zoeken je uitdaging tot op de bodem uit én lossen het op. Soms letterlijk. Klinkt misschien mysterieus, zo’n laboratorium, maar zo zien we dat niet. Het is vooral enorm praktisch.

Het is de plek waar we ontwikkelen en verduurzamen. De plek waar onze R&D specialisten ruim baan krijgen in het zoeken naar en testen van biobased grondstoffen en andere duurzame alternatieven. Beter voor mens en milieu en bovendien minder afhankelijk van de constante veranderingen in de olie- en gasindustrie. Uiteraard worden al onze formules getest op tal van ondergronden. Zo zorgen we ervoor dat onze chemie écht doet wat het moet doen.

We zijn open en transparant. Chemie geheimzinnig? Allesbehalve. Kom maar langs en neem een kijkje in onze ‘keuken’. Leg ons meteen je uitdaging voor. Komen wij wel met die oplossing.

ISO 9001 GECERTIFICEERD

JOUW GARANTIE VOOR KWALITEIT

Klanten kennen ons vanwege de uitstekende service en topkwaliteit van onze producten. Wij gaan niet voor een eenmalige verkoop, hoe interessant dan ook. Wij staan voor het opbouwen van een langdurige relatie met onze steeds terugkerende klanten. Wij leveren kwaliteit, op het gebied van producten én advies. Dat is waarom we ISO 9001 gecertificeerd zijn.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

ONZE FORMULE, JOUW LABEL

In onze branche draait het om één ding: een product moet doen wat het belooft. Wil je reinigingsmiddelen of coatings onder jouw merk op de markt brengen, dan is onderzoek naar de perfecte formule nodig. Tenzij je ons hiervoor inschakelt.

Bij Mavro hebben we jarenlange ervaring met het ontwikkelen van private labels. We beloven dat onze chemie doet wat het moet doen én weten welke geuren en kleuren klanten het meest waarderen. We hebben ruim 400 basisrecepten waaruit je kunt kiezen. En staat je wens hier niet tussen? Dan ontwikkelen we deze op maat.

Daarnaast bieden we je de keuze uit talloze verpakkingseenheden, van 100 milliliter tot 1000 liter. En ondersteunen we je in het ontwikkelen van etiketten, productbladen en veiligheidsbladen volgens de laatste regelgeving.

Co Dammers

Meer weten? Neem contact op met Co.

Maatschappelijke bijdrage

MIDDEN IN DE SAMENLEVING

Bij Mavro International zetten we ons in voor de gemeenschap. We dragen graag bij aan lokale initiatieven, zoals sportclubs en culturele verenigingen op verschillende plaatsen in Nederland. Het zijn vaak kleinschalige projecten die we omarmen. Geeft ons een goed gevoel.

Inclusiviteit is voor ons heel normaal. Ons team bestaat daarom uit een gemêleerd gezelschap. We werken samen met mensen van verschillende achtergronden.

We bieden proefplaatsingen aan, er is ruimte voor stages en afstudeeropdrachten, en we verwelkomen mensen met een WIA- of Wajong-achtergrond. Dat werkt!

Weten hoe wij maatschappelijk het verschil maken?

ONS TEAM

WE DOEN HET SAMEN

Bij Mavro denken we met je mee. Of eigenlijk met je vooruit. We werken iedere dag gepassioneerd aan het maken van kwalitatief hoogwaardige reinigers, coatings en bouwchemische producten. Samen, want dat is hoe je volgens ons succes bereikt.

WERKEN BIJ MAVRO

KOM ERBIJ, LEUK!

Ben jij iemand die verder denkt dan de rest? Zie jij kansen in plaats van problemen? Zet jij door waar anderen ophouden? Deel jij de passie voor chemie en de drang naar ontwikkeling en innovatie met ons? We got you!