Coaten en beschermen

Vloerconservering

Wat verstaan we onder vloerconservering?

Vloerconservering is in feite het aanbrengen van een vloerbescherming die de slijtage vermindert, het schoonmaakonderhoud beperkt en de levensduur van vloeren een stuk langer maakt.

Vloerconservering is belangrijk voor het behoud van het vloeroppervlak en kan ingedeeld worden in twee soorten: vloercoatings en vloerimpregneer. Beide vormen van vloer conservering hebben hetzelfde doel, namelijk je vloer zo lang mogelijk beschermen tegen het ontstaan van zichtbare dagelijkse gebruikssporen, beschadigingen en slijtage.

Intensief verkeer op onbehandelde vloeren veroorzaakt een snelle slijtage van de ondergrond. Met name een cementgebonden vloer zal snel slijten en vuil worden. Tevens zorgt de slijtage van onbehandelde vloeren voor veel stof en stuiven. In een magazijn of warehouse is dit stof enerzijds schadelijk voor de gezondheid van het personeel en anderzijds slecht voor de aanwezige apparatuur en materialen.

Het heeft dus grote voordelen om nieuwe cementgebonden vloeren te voorzien van een beschermende laag afwerkmateriaal. Hiervoor kan men kiezen uit een groot aantal  verschillende mogelijkheden met diverse voordelen en nadelen.

Je vloer beschermen met een vloercoating

Een vloercoating is een extreem dunne, naadloos aangebrachte beschermlaag die als het ware op de bestaande vloer ligt. Meestal is de vloercoating maar een fractie van een millimeter dik. De vloer wordt hiermee volledig naadloos en vloeistofdicht afgesloten. Het aanbrengen van een vloercoating geeft vloeren een strakke, frisse en nieuwe uitstraling en maakt de vloer bestand tegen chemische- en mechanische belasting zoals in magazijnen, parkeergarages, bouwmarkten, laboratoria en winkels.

Duurzame vloercoatings zorgen voor een lange vloerbescherming, zijn zeer goed bestand tegen het gebruik van de meeste desinfectiemiddelen en verzegelen de vloeroppervlakte volledig.

In principe zijn vloercoatings in te delen in drie verschillende soorten:

  epoxy vloercoatings
 polyurethaan vloercoatings
  acrylaat (PMMA) vloercoatings

In het laboratorium van Mavro International zijn diverse producten ontwikkeld voor een effectieve afwerking van vloeren, waaronder de Mavrox® productlijn. Deze producten zorgen voor een sterke, veilige en schone vloerafwerking die tevens beschermt tegen zware belasting. Het gebruik van Mavrox® producten verandert het uiterlijk van de vloeren waarop het toegepast wordt omdat het een dichte en gekleurde laag achterlaat.

Betonvloer impregneren

Bij het impregneren van vloeren gaat het in praktijk om het behandelen van minerale vloeren. Zoals vloeren van alle soorten natuursteen, maar ook kunststeen zoals beton en bakstenen.

Door middel van impregneren ontstaat er een beschermlaag die zorgt voor een langdurige en zeer efficiënte bescherming tegen vuil. In tegenstelling tot een vloercoating die de ondergrond volledig verzegelt, sluit impregneer de ondergrond niet af. Dit heeft onder meer als voordeel dat de ondergrond ondanks de beschermende laag zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

De keuze om minerale vloeren cq betonvloer te impregneren kan diverse motivaties hebben. Bijvoorbeeld om de vloer slijtvaster en/of om deze water-, olie- en vuilafstotend te maken. Enkele voorbeelden waar betonvloer impregneren dé oplossing kan zijn:

  betonvloeren en gietasfalt in een industriële omgeving met zwaar en belastend verkeer zoals heftrucks en/of binnen lossende vrachtwagens. Deze zorgen voor een extreem zware belasting en loslatend stof als gevolg van slijtage.

  minerale vloeren en ondergronden (waaronder tegels, natuurstenen, beton en diverse soorten bestratingen) kunnen bij herhaaldelijke of langdurige blootstelling aan vocht beschadigen. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Bovendien worden in een langdurig vochtige omgeving gunstige condities geschapen voor het ontstaan van groene aanslag en andere vervuilingen.

  een vloer kan door vet en olie, zowel in de openbare ruimte als in privé-situaties glad worden en een gevaar vormen. Bovendien hebben vet en olie de eigenschap dat deze op poreuze ondergronden een donkere, zeer slecht te verwijderen vlek achterlaten.

Vloer impregneren met een stofbinder

Er zijn verschillende manieren om een vloer te impregneren, maar een van de meest gebruikte methodes is het gebruik van een stofbinder zoals onze Floorguard Mineral. Na het aanbrengen trekt dit product de ondergrond in en gaat het een chemische reactie aan. Als gevolg van deze reactie ontstaan er harde kristallen die de poriën van het betonoppervlak vullen.

Het resultaat is een harde en dichte toplaag die beter bestand is tegen slijtage. De verzegeling van het oppervlak maakt de vloer bovendien bestand tegen indringing van vocht en vuil.

Een product werkt pas echt als je het goed gebruikt. daarom trainen we je.

We make chemistry work! Eenvoudig om te roepen. Daarom laten we het je graag zien. Onder meer door middel van trainingen. De beste manier om te laten zien dat én hoe je perfecte resultaten kunt behalen. Want een succesvol resultaat is en blijft een samenspel van producten en vakmanschap.

Sed ut perspiciatis

Sed ut perspiciatis unde omnis

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Leg ons je uitdaging voor

Wij zoeken het voor je uit!

Wat is jouw uitdaging? Grote kans dat we de oplossing in huis hebben. Heb je iets nodig wat niet in ons assortiment zit? Geen probleem. We ontwikkelen in ons lab een oplossing op maat. Want we zetten graag dat stapje extra voor jou.

handig om te weten

laatste wet en regelgeving

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur? At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas.

De koffie staat klaar

Aan tafel?
graag

We kijken graag met je mee naar je uitdaging of wens. Helpen je met onze producten óf bedenken de oplossing als ie nog niet bestaat.