Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen van gebouwen

Graffitiverwijdering, een zaak van snelheid en kennis.

Graffiti op gebouwen – doorgaans een bron van ergernis – heeft een rijke geschiedenis van vele pogingen om graffiti ‘kunstenaars’ te ontmoedigen en structureel en gecoördineerd aan te pakken. Met wisselend resultaat. Zolang de preventieve aanpak om graffiti te bestrijden nog niet succesvol of afdoende is, zal de aangebrachte graffiti verwijderd moeten worden. 

Een belangrijk punt hierbij is dat de graffiti zo snel mogelijk na het aanbrengen verwijderd zal moeten worden. Een ‘verse’ graffiti verwijderen gaat namelijk in de regel eenvoudiger en brengt minder problemen met zich mee.

Graffiti een tijdlang laten zitten voordat men actie onderneemt heeft, naast het verpauperde uiterlijk van het betreffende gebouw of object, ook de eigenschap dat het graffiti aantrekt en opvolgers inspireert. Dit terwijl je juist wil ontmoedigen.

Graffiti verwijderen van gebouwen

Het verwijderen van graffiti is geen simpele zaak. Zeker wanneer het gaat om het verwijderen van graffiti op gebouwen waarin factoren als verschillende afwerkmaterialen en ondergronden een belangrijke rol spelen. 

Ondeskundig verwijderen van graffiti kan een onherstelbare beschadiging van de onderliggende materialen veroorzaken. Het is dus bijzonder belangrijk om vooraf goed te onderzoeken welke verwijderingsmethodes het beste toegepast kunnen worden en welke producten hierbij het meest effectief zijn. 

Veel reinigingsmiddelen om graffiti te verwijderen bevatten vluchtige organische oplosmiddelen die weliswaar schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu, maar in vele situaties onmisbaar zijn om de graffiti afdoende te verwijderen zónder bijkomende schade aan de ondergrond te veroorzaken.

Uiteraard is het belangrijk om de reinigingsproducten zodanig op elkaar af te stemmen dat men zo min mogelijk nadelige gevolgen voor mens, milieu en het te behandelen object zal ervaren.

Het is bij het verwijderen van graffiti op gebouwen zeer belangrijk om te zorgen voor een optimale afdekking van het omliggende materiaal. Daarom is het gebruik van propyleen absoptierollen een absolute must. Deze vangen de graffitiresten op, waardoor de bodem vrij blijft van schadelijke stoffen.

Zelf graffiti verwijderen

Graffiti wordt in de regel aangebracht met hardnekkige soorten verf waardoor het verwijderen ervan vaak geen snelle of eenvoudige klus is. Zelf graffiti verwijderen met een hogedrukspuit of een stoomcleaner kan in sommige gevallen goed uitvallen.

Ben je van plan om zelf graffiti van een gebouw te verwijderen? Kom met ons in contact! Wij adviseren je graag en vrijblijvend, waardoor je de zekerheid hebt dat je het juiste product kiest voor de besmeurde ondergrond. 

Noot: hoe verleidelijk en kostenbesparend het ook kan lijken om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van de aangebrachte graffiti, het is in verreweg de meeste gevallen aan te raden om dit over te laten aan specialisten.

Verwijderen van graffiti en graffiti schaduw blijft een werk dat gespecialiseerde kennis vereist zowel in de productkeuze, als ook in de manieren van de verwerking.

Hoe om te gaan met verschillende soorten gevels?

Graffiti wordt meestal aangebracht door middel van viltstiften of spuitbussen. Niet voor niets worden graffitivandalen ook wel ‘sprayers’ genoemd. Beide middelen zijn over het algemeen niet gevoelig voor waterige reinigings- of oplosmiddelen.

Gevels en gevelbekleding bestaan uit tal van materialen. Kunststof, hout, beton, natuursteen en natuurlijk baksteen/metselwerk. Ieder type materiaal heeft een andere porositeit en gladheid, die mede bepalend is voor de reinigingsmethode en productkeuze.

Graffiti verwijderen van baksteen

Buitenmuren zijn vaak een doelwit van sprayers. Graffiti verwijderen van baksteen is dan ook een veelvoorkomende reinigingsactiviteit. Omdat baksteen poreus is, trekt graffiti snel en diep in de poriën van het oppervlak. Hierdoor speelt snelheid een belangrijke rol: hoe langer de verf de kans krijgt om in de baksteen te trekken, hoe groter de kans dat de graffiti moeilijk te verwijderen is. 

Door deze indringing blijft er na reiniging vaak nog een graffitischaduw achter. Het verwijderen van graffiti schaduw (oftewel de overgebleven restanten van de graffiti), vereist een bijzondere aanpak en product. Deze worden apart behandeld op de pagina graffiti schaduw verwijderen’.

Graffiti verwijderen van kunststof

Gladde en niet poreuze oppervlakken zoals kunststof, glas en metaal behoren tot de kwetsbare ondergronden die tijdens graffiti reiniging schade kunnen oplopen.

Aangebrachte graffiti trekt hier niet in, maar de reinigingsmethode en de gebruikte reiniger vragen om extra aandacht en kennis. Ons advies: laat je adviseren. Onze technische experts staan voor je klaar en komen desgewenst een proefstuk plaatsen.           

Graffiti verwijderen van hout

Hout is een van de lastigere materialen om graffiti van te verwijderen. Niet zozeer door de graffiti zelf, maar door de grote kwetsbaarheid van de ondergrond. Daarnaast speelt ook de staat waarin de houten ondergrond verkeert een rol. Graffiti verwijderen van verweerd of bewerkt hout vraagt om een andere aanpak en een ander product dan nieuw en onbehandeld hout.

Graffiti verwijderen van hout vormt doorgaans een grotere uitdaging dan graffiti verwijderen van beton of steen. Hiervoor is specialistische kennis nodig, gecombineerd met ervaring en een reeks aan juiste producten om de klus te klaren.

Bescherming tegen graffiti op gebouwen

Je kent het spreekwoord wel: voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook zeker voor wat betreft graffiti op gebouwen. Gevels van gebouwen in binnensteden lopen nu eenmaal het risico om beklad te worden. Behandel daarom jouw eigendommen preventief met een anti-graffiti systeem. Een coating die beschermt tegen ongewenste graffiti én bovendien vocht en atmosferische vervuiling tegengaat.

Een product werkt pas echt als je het goed gebruikt. daarom trainen we je.

We make chemistry work! Eenvoudig om te roepen. Daarom laten we het je graag zien. Onder meer door middel van trainingen. De beste manier om te laten zien dat én hoe je perfecte resultaten kunt behalen. Want een succesvol resultaat is en blijft een samenspel van producten en vakmanschap.

Sed ut perspiciatis

Sed ut perspiciatis unde omnis

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Leg ons je uitdaging voor

Wij zoeken het voor je uit!

Wat is jouw uitdaging? Grote kans dat we de oplossing in huis hebben. Heb je iets nodig wat niet in ons assortiment zit? Geen probleem. We ontwikkelen in ons lab een oplossing op maat. Want we zetten graag dat stapje extra voor jou.

handig om te weten

laatste wet en regelgeving

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur? At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas.

De koffie staat klaar

Aan tafel?
graag

We kijken graag met je mee naar je uitdaging of wens. Helpen je met onze producten óf bedenken de oplossing als ie nog niet bestaat.