Anti-graffiti bescherming voor kunstwerk in Sint-Michielsgestel

Mavrox PU Topcoat 1C beschermt de kunstwerken in Sint-Michielsgestel

In opdracht van de Gemeente Sint-Michielsgestel is een van de producten uit het laboratorium van Mavro, Mavrox PU Topcoat 1C, gebruikt om de kunstwerken op betonnen wanden van de fietstunnels te beschermen.

Tientallen kunstenaars en vrijwilligers hebben de betonnen wanden bedekt met een groot gezamenlijk kunstwerk. Dit project, TUNNELART617  waar vele honderden liters verf aan zijn opgegaan, is bedoeld om de oorspronkelijk grauwe wanden te verfraaien en aantrekkelijk te maken voor de gebruikers. De aantrekkelijk en kleurrijke omgeving verhoogt ook het gevoel van veiligheid. Iedere geïnteresseerde heeft ontwerpen kunnen insturen met allerlei onderwerpen uit Sint-Michielsgestel en omgeving. De kunstenaar Marcel Rus heeft een basisontwerp gemaakt die alledrie de tunnels tot een geheel verbindt. 

Nadat het enorme kunstwerk voltooid is, was de noodzaak om het te beschermen en te verduurzamen direct aan de orde.

Mavro International is benaderd met een vraag om een product te adviseren die de kunstwerken doeltreffend zou beschermen tegen alle nadelige atmosferische en andere invloeden.

De keuze is gevallen op Mavrox PU Topcoat 1C, een transparante oplosmiddelvrije 1-componenten coating op basis van vochtuithardende polyurethaan. Deze sterke, harde en chemisch resistente coating is bij uitstek geschikt om kunstwerken in het openlucht te beschermen.

De beschermende coating van Mavro is eind september op de tunnelwanden aangebracht en zal de kunstwerken beschermen en verduurzamen zodat de bezoekers en fietsers lang kunnen blijven genieten van dit geweldige initiatief.

Projectinformatie

  Locatie: Sint-Michielsgestel
  Client: Gemeente Sint-Michielsgestel
  Datum uitvoering: 2021