Metrostation Holendrecht gerenoveerd met anti graffitisystemen

Onderscheidend
Samen succesvol
Internationaal
Objecten in stand houden

Metrostation Holendrecht gerenoveerd met anti graffitisystemen

Projectinformatie

  • Locatie: Amsterdam
  • Client: Gemeente Amsterdam Afdeling Metro & Tram
  • Applicatiebedrijf: Rosendaal Schilderwerken
  • Datum uitvoering: November 2016

De oudste metrolijn van Amsterdam, bestaande uit 16 metrostations genaamd “de Oostlijn”, is na dertig jaar toe aan een flinke opknapbeurt. In vier jaar tijd krijgen de stations een opknapbeurt, worden bestaande bovengrondse installaties van de metro infrastructuur vervangen en wordt de tunnelveiligheid verbeterd. Ook wordt er aandacht besteed aan de sociale veiligheid, comfort en ethiek.

In 2010 zijn er al proeven gedaan met de anti graffiti systemen van MAVRO. De proeven zijn gedaan op gestraald beton in een van de metrostations van het GVB te Amsterdam. De gemeente Amsterdam afdeling Metro & Tram is de opdrachtgever en GOUP A architecten de adviserende partij.

Na enkele jaren monitoren is er voor het meest succesvolle systeem gekozen. De anti graffiti systemen van MAVRO international zullen gebruikt worden bij het project ‘Stationsrenovatie Oostlijn’. Bij dit project is Hegeman de hoofdaannemer en Rosendaal Schilderwerken uit Beek de applicateur voor het aanbrengen van de anti graffiti systemen.

Lees hier verder over anti-graffiti coatings.

[gtranslate]